Groningen: het bruisende hart van het Noorden

Groningen beschikt over alle voorzieningen die je nodig hebt. Ondanks het drukke uitgaansleven en de jonge populatie heeft de stad ook gezellige, dorpse karaktertrekken. Zo zijn er het hele jaar door allerlei activiteiten, zoals het Eurosonic Noorderslag in het voorjaar of diverse festivals in de zomer. Houd je meer van de rust? Dan kun je terecht in één van de parken van de binnenstad, zoals het Noorderplantsoen. Of zoek de rust op in één van de omliggende natuurgebieden van Groningen, zoals het Woldmeer. Er is dus voor elk wat wils in Groningen.

Rust en ruimte in Meerstad

Meerstad is een prachtige groene wijk in Groningen, gelegen aan de oostkant van de stad. De wijk staat in het teken van water, ruimte en de groen. Het is een rustige wijk met meerdere woonbuurten die naadloos op elkaar aansluiten, met het Woldmeer als kloppend hart. Daarnaast heeft Meerstad het grootste openbare land-art park van Nederland, Park Meerstad. Waar je ook woont, de natuur is altijd dichtbij. En dat met de binnenstad van Groningen op 20 minuten fietsafstand. Zo beleef je het beste van beide werelden: de rust en ruimte in Meerstad en de gezellige drukte van de stad Groningen.

Parkhoven meerstad

Prachtig wonen bij het Woldmeer

Niet voor niets staat de natuur in Meerstad centraal. Meerstad is gelegen aan het recreatieve Woldmeer, hier kun je je het hele jaar door vermaken. Ook is het een prachtige omgeving, zeker met de nieuwe aanwinst Park Meerstad, om te fietsen, te wandelen en te varen. Aan de oever van het Woldmeer is een strand met alle voorzieningen voor een actieve zomerse dag voor jong en oud. Ook in park Meerstad is een strandje.

Parkhoven Meerstad

Alles dichtbij

Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Groenewei is de wijk in Meerstad van waaruit je het snelst het centrum en de ring rond Groningen bereikt. Elk half uur rijdt er een lijnbus via het UMCG naar de Grote Markt en het Hoofdstation. En helemaal ideaal, de bushalte ligt aan de Vossenburglaan, bij de entree van de wijk.

Parkhoven van boven

Klik op de iconen voor meer informatie.

Parkhoven meerstad afbeelding

Wonen in Groenewei

Parkhoven is onderdeel van Groenewei, de nieuwste woonbuurt van Meerstad. Groenewei is gelegen tussen de woonbuurten Meeroevers en Tersluis, pal naast Park Meerstad. In totaal komen er ongeveer 350 woningen in Groenewei.

In Groenewei staat een groene oase in het hart van de wijk centraal; de Groene Hoven. Een groene omgeving die zo wordt ingericht dat kinderen er samen kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten, maar ook kunnen genieten van de rust en ruimte. De Groene Hoven wordt omgeven door autoluwe straatjes met een dorpse uitstraling. Hiermee wordt Groenewei een kindvriendelijke, knusse en levendige woonbuurt.