Parkhoven feestelijk van start!

Op donderdag 2 november gaf wethouder Rik van Niejenhuis het startsein voor de bouw van nieuwbouwproject Parkhoven in de wijk Groenewei in Meerstad. Dat deed hij samen met een van de toekomstige bewoners van Parkhoven en Remco van der Mossel, directeur van bouwbedrijf Heijmans. Alle drie hebben ze een baniervlag gehesen.
Het gaat om de eerste fase van dit project, bestaande uit 13 woningen. In totaal komen er in dit project van Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande woningen. Parkhoven is het een na laatste nieuwbouwproject met koopwoningen in Groenewei.

 

Groene en waterrijke omgeving

De toekomstige bewoners komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei. Daarnaast zijn ze duurzaam doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Wethouder Rik van Niejenhuis is blij met de start van Parkhoven: “Met Parkhoven bouwen we verder aan Meerstad. Ik ben blij met deze ontwikkeling en wens de toekomstige bewoners veel plezier in hun nieuwe huis.”

 

Onderscheidende architectuur in een gezonde leefomgeving

“Op deze prachtige locatie realiseren we woningen met onderscheidende architectuur. We zorgen niet alleen voor een fijn thuis voor de kopers maar ook voor de dieren en natuur in de omgeving. Samen met onze ecologen hebben we gekeken naar deze flora en fauna. Zo hebben wij egelverblijven, insectenstenen en nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen geïntegreerd in ons project. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur,” vertelt Remco van der Mossel, directeur van Heijmans Woningbouw Noord.